Voordelen van een auto importeren uit het buitenland

Beginnen met rijlessen
8 mei 2019

Voordelen van een auto importeren uit het buitenland

Er worden veel auto’s geïmporteerd uit het buitenland. In 2018 waren dit er meer dan 195.000. We willen graag een auto importeren omdat de kosten lager liggen. Omdat er in Duitsland en België geen BPM betaald hoeft te worden op een nieuwe auto ligt de aanschafprijs in deze landen lager. Dat betekend als deze auto’s doorverkocht worden dat voor ons de aanschafprijs ook lager ligt. Een ander voordeel is dat er meer keuze is uit compacte auto’s die op benzine rijden. Een auto importeren uit Duitsland betekend ook, meer accessoires en lagere kilometerstand. Duitsers rijden over het algemeen minder lang in een auto en schaffen snellere een nieuwe aan.

Waarom er in Nederland minder tweedehands compacte auto’s zijn

Doordat in ons land veel leaseauto’s uiteindelijk de verkoop in gaan is het aanbod van compacte auto’s kleiner. Leaseauto’s zijn grotere modellen en duurder. Wanneer je deze als tweedehands auto aan wilt schaffen mag je een hoog bedrag neer tellen. Over het algemeen zijn leaseauto’s jonger en wij Nederlanders zijn op zoek naar een occasion van gemiddeld 4 jaar of ouder.

De mogelijkheden van het kopen van een geïmporteerde auto

Een auto importeren uit Duitsland staat op nummer een van de mogelijkheden. Dit is het meest bekende land om een auto te importeren. België staat op een goede 2e plaats en de overige import auto’s komen uit andere landen. Onder andere uit Amerika. Je kunt zelf een auto te importeren. Houdt er dan wel rekening mee dat je het BPM berekenen moet en zult moeten betalen. Dit laatste moet je altijd maar koop je een auto van een erkende dealer dan wordt dit voor je geregeld. Dat is dan ook meteen de tweede optie. Een import auto kopen van een import-expert. Zo weet je dat je een vertrouwde auto krijgt. De kilometerstand wordt gecontroleerd, zodat je er zeker van bent dat deze niet terug gedraaid is en alle zaken worden verder voor je geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *