Voordelen van een auto importeren uit het buitenland
8 mei 2019

Beginnen met rijlessen

Tegenwoordig mag je met 16,5 jaar beginnen met autorijlessen. Op je 17e jaar mag je al afrijden. Volgens het CBR leg je in je rijopleiding de basis voor een veilig leven op de weg. Een goede rijschool is belangrijk en je moet niet met een beunhaas in zee gaan. Maar een goede rijschool kiezen, waar moet je dan precies op letten? In dit artikel ga ik daarover vertellen.

Een goede rijschool; waar let je op?
Kies in elk geval een rijschool die is aangesloten bij één van de brancheorganisaties (Bovag, VRB of FAM). De scholen die hierbij zijn aangesloten moeten voldoen aan extra eisen, dus dan weet je zeker dat je een goede rijschool hebt. Verder is het goed om te kijken of de rijschool van je keuze een hoog slagingspercentage heeft. Dit is een goede indicatie of het een goede rijschool is, maar let op: het zegt niet alles over de rijschool. Een goede rijschool maakt bijvoorbeeld gebruik van een leskaart, waarop al je vorderingen bijgehouden worden. Ook is het goed om te kijken naar een tussentijds examen, zeker als je gespannen bent. Met dit tussentijds examen verhoog je je slagingskans van zo’n 50% (landelijk gemiddelde) naar zo’n 64%. Goede rijscholen bieden dit altijd aan.
Tot slot nog een paar tips:
Ga altijd informeren bij familie en vrienden naar hun ervaringen met rijscholen. En een goede rijschool is zeker niet altijd de goedkoopste. Vaak klopt het wel als de prijs te mooi is om waar te zijn! Ga uit van een gemiddelde uurprijs van 41 euro en een totaal kostenplaatje van zo’n 2300 euro. Heb je geen goed gevoel bij de rijschool van je keuze, doe het dan niet!

Rijscholen in omgeving Utrecht
In de omgeving van Utrecht zijn diverse rijscholen te vinden. Op Internet zijn er genoeg mogelijkheden om deze te vergelijken. Klik bijvoorbeeld op Rijschool in Utrecht voor een goede vergelijking.

Veel succes met het behalen van je rijbewijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *